MSW2015 över, vi laddar om för 8SØDAY

Årets Museum Ships Weekend är nu över. Det gav mersmak och vi har en del idéer om hur vi vill utveckla det till nästa år. Ett mycket lyckat samarbete mellan oss och SK0QO, och vi ser fram mot en fortsättning i samma goda anda.

Nu laddar vi dock om för deltagandet i den stora distrikt 0-fältdagen 8S0DAY på Gålö kommande helg.  Där kommer vi att visa samverkanmobilkörning Grand Luxe. Vi kommer att visa hur en repeater ser ut och fungerar genom att köra en lokal lågeffektsrepeater på RU10/RU388 (434.850 MHz), -2 MHz shift och subton 123.0 Hz för access.

Vi erbjuder er möjlighet att få era antenner svepta med en miniVNA. Den kan mäta mellan 1 MHz och 3 GHz, så även antenner för högre frekvenser kan mätas.
Vi kommer att visa hur man bygger seriösa trådantenner och baluner vad avser vädertätning, klämning et.c. samt även visa upp amatörradioappar för smarta enheter.

Missa inte distriktets största amatörradioträff 2015, kom och träffa oss på Gålö.